Omgeving

Wilt u er eens op uit tijdens uw verblijf op Camping Domaine Sainte Marie? Op deze pagina geven wij u enkele tips wat u in de omgeving zoal kunt doen. Buiten deze tips is er nog meer in de omgeving van Treteau te doen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Er liggen diverse kaarten bij de receptie ter inspiratie.

Tréteau

In het dorp Tréteau vindt u het mooie kerkje Sainte Maurice. Dit kerkje ligt vlakbij de visvijver en is zeker een foto waard.

Als u van kastelen houdt, kunt u in de Allier diverse kastelen bezichtigen. Niet ver van de camping ligt het charmante kasteel van Lapalisse. Wanneer u het centrum van Lapalisse binnen rijdt, ziet u al van ver het indrukwekkende kasteel liggen. Wanneer u een tochtje langs de Besbre maakt, komt u diverse kastelen en talloze landhuizen tegen.

Moulins

Bij een bezoek aan Moulins mag de Kathedraal de Notre Dame niet ontbreken. De ramen, sommige tonen de laatste hertogen van Bourbon, dateren uit de vijftiende en zestiende eeuw. Rondom de kathedraal zijn diverse bezienswaardigheden, waaronder het museum National voor kostuums.

Voor een drankje gaat u in de binnenstad naar het Grand Café. Hier waant u zich weer in de echte oude weelde van Parijs. Het Grand Café heeft zijn oude weelde behouden met de vele spiegels, trap, lampen en zijn charmante personeel. U moet hier echt geweest zijn.

Vichy

Vichy staat bekend om zijn kuurbaden en thermencomplexen daterend uit de tijd van de Romeinen. Hier kunt u zich heerlijk laten verwennen in één van de vele spa's die Vichy rijk is.

Met de kinderen kunt u een tocht maken met het toeristische boemeltreintje. Tijdens de rit ziet u onder andere alle hoogtepunten van Vichy. Zo ziet u onder andere de Esplanade van Napoleon.

Zwemmen kunt u in de Allier. Er is een klein strandje aangelegd met allerlei voorzieningen, zoals een speeltuin, kinderzwembadje en een kleine cafetaria.

Natuur

Het bos van Troncais staat in Europa als een van de mooiste en grootste eikenbossen bekend. U kunt er heerlijk fietsen of wandelen en genieten van de eeuwenoude eikenbomen. Het leuke aan dit bos is dat er behalve flora en fauna ook diverse vijvers zijn aangelegd waarin u mag zwemmen, vissen en kanovaren. Het bos van Troncais ligt wat verder van de camping, maar het is echt de moeite waard.

Dichterbij de camping ligt het bos van Tréteau, net buiten het dorp zelf. U kunt het bos per fiets bereiken en van daar uit een stukje wandelen. Langs de Allier vindt u nog het echte boerenleven van Bourbon. Hier lijkt de tijd stil te staan. Waant u zich echt eens terug in de tijd terwijl u langs de kastelen en Romaanse kerken rijdt.

Cascade le Pisserot

Cascade le Pisserot is een prachtige waterval die de moeite waard is om te bezichtigen. Vanuit de camping is het ongeveer 45 minuten rijden. Tijdens de rit geniet u van het afwisselende landschap dat vanuit heuvels overgaat in bergen.

Na een wandeling van circa 30 minuten bereikt u de waterval. Hier kunt u klimmen of lekker badderen. Kom tot rust onder een boom en geniet van een picknick (zelf meenemen). Voor de echte wandelaar bestaat hier de mogelijkheid om langere tochten te maken.

Fietsen

Bij de receptie hebben wij diverse fietsroutes voor u klaarliggen. U kunt heerlijk fietsen door het glooiende landschap en kiezen voor een rustige of pittige route. Er is voor ieder wat wils.

Wandelen

Rondom de camping en het dorp Tréteau kunt u heerlijk wandelen. Daarnaast is het wandelen door de wijngaarden van Saint Pourcinois is zeker de moeite waard. Wanneer u daarna nog even door rijdt naar het authentieke dorpje Verneuil-en-Bourbannais, kan uw dag niet meer stuk.

Kanoën

Vanuit Chouvigny kunt u met het gezin gaan kanoën op de rivier Sioule (een zwemdiploma is wel vereist). U kunt kiezen uit een tocht van 6, 10 of 18 kilometer lang. De rivier heeft verschillende gezichten, van kalm tot woest, van ondiep tot diep.

Le Pal

Le Pal is een groot themapark voor jong en oud en bestaat uit een dierentuin, pretpark en speeltuin. Vanaf de camping is het ongeveer 20 minuten rijden. Er zijn 31 attracties voor de hele familie en meer dan 1000 wilde dieren te zien.