Bij Camping Domaine Sainte Marie kunt u genieten van een prachtige omgeving, rust en gezelligheid. Wij zijn niet voor niets de gezelligste familiecamping!
Onze camping beschikt over ruimte kampeerplaatsen, chalets, gites en chambre-d'hotes. Ga er op uit en ontdek deze prachtige streek.

Services

Kom ook naar de gezelligste familie camping

  • WiFi
  • Broodservice
  • Ontbijt
  • Diner
  • Borreluur
  • Huisdieren toegestaan
Reserveer vandaag nog

Kamperen in Frankrijk

Kamperen in Frankrijk is voor veel mensen een populaire manier van vakantie houden. Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke cultuur en heerlijke eten. Er zijn veel verschillende kampeermogelijkheden in Frankrijk, waaronder traditionele campings, familiecampings zoals Camping Domaine Sainte Marie, luxe campings en kamperen in het binnenland. Onze camping ligt nabij het dorpje Treteau in de regio Vichy. Vichy ligt in het departement Alliers, onderdeel van het departement Auvergne-Rhône-Alpes.

Auvergne

De Auvergne, voluit Auvergne-Rhône-Alpes, is een regio in Midden-Frankrijk die bekend staat om zijn schilderachtige landschappen en natuurschoon. De regio herbergt verschillende nationale parken en natuurreservaten.

Er zijn veel kampeermogelijkheden in de Auvergne. Populaire kampeerbestemmingen in de Auvergne zijn het Centraal Massief, de Monts Dore en de Puy de Dome. Sommige campings liggen in de buurt van meren, bergketens en rivieren, zo ook onze camping.

Allier

Allier is een departement in de regio Auvergne-Rhône-Alpes in Midden-Frankrijk. De Allier staat bekend om zijn glooiende heuvels, weelderige bossen en schilderachtige landschap. Het departement herbergt verschillende natuurparken, waaronder het Regionaal Natuurpark Livradois-Forez, het Regionaal Natuurpark Margeride en het Regionaal Natuurpark Monts d’Ardèche.

Er zijn veel buitenactiviteiten in de Allier, zoals wandelen, vissen, jagen, paardrijden en kanoën. De regio staat ook bekend om zijn warmwaterbronnen, en er zijn verschillende kuuroorden in Allier waar u kunt ontspannen en genieten van de therapeutische voordelen van het warme water.

Kamperen in Allier is een populaire manier om de regio te verkennen en waar kunt u dat beter doen dan op onze camping? Vanuit onze camping kunt u de omgeving verkennen, zowel wandelend als met de fiets. Er liggen vele routes voor u klaar.

Treteau

Camping Domaine Sainte Marie ligt net buiten Treteau. Dit is een kleine gemeente met weinig inwoners. Het behoort tot het kanton Moulins-2 met als grote steden Moulins en Vichy. In Treteau is er een visvijver, tennisbaan en mini-golf. Voor de boodschappen kunt u het beste naar de nabij gelegen dorpjes rijden. Er bevindt zich wel een bakker in het dorp waar u brood kunt halen. U kunt ook gebruik maken van onze broodservice (dinsdag t/m zondag).